Dansk billedkunstner indbyder til malekursus


Inge Steen er autodidakt billedkunstner, og blev kastet ind i kunstens verden ved lidt af et tilfælde.

"Jeg har egentlig aldrig interesseret mig for kunst, medmindre man kan kalde hjemestrikkede bluser og frisurer for kunstværker. Jeg har været frisør i en årrække og oplært mange i faget. Man kan lære mennesker at klippe, men man kan ikke lære dem fantasi. Fantasi skal fremelskes, og det var det, jeg oplevede, da en veninde for 10 år siden opfordrede mig til at deltage i et akvarelkursus", husker Inge Steen. "Først sagde jeg nej tak, for jeg kunne jo ikke male, men til sidst lod jeg mig overtale. Det var helt fantastisk og allerede på kursets anden dag købte jeg alt muligt malergrej; stafeli, pensler og farver - og så var jeg i gang.

Inge Steen er kommet langt, og har deltaget i mange udstillinger og malekonkurrencer her på kysten og i Danmark, hvor hun hver sommer udstiller på Galleri Mile i kunstnerbyen Skagen. Stilen er abstrakt, men værkerne tager altid udgangspunkt i noget virkeligt, fx en krop.

"Der skal være bevægelse i mine malerier, man skal kunne gå på opdagelse i dem og finde egne figurer", siger Inge Steen, der glæder sig til at holde malekursus for såvel begyndere som øvede malere i denne måned.

"Jeg er jo ikke Picasso... Kun hans søster", griner hun." Hos mig vil man lære at lege med farver. Pludselig opstår der en figur, som så inspirerer til det videre arbejde med maleriet. Et kursus skal tilføre noget nyt, ikke ændre kunstneren".

Inge Steens weekendkurser afholdes på hendes privatadresse i Mijas Costa fra d. 15. til d. 17. oktober og igen fra d. 30. oktober til d. 1. november. Mere info på tel. 630 103 262.